Meny Stäng

Anbud & offerter
    
Hur gör jag för att få en tydlig offert?
Tre Kronor svarar på varje förfrågan, från mindre arbeten som villor och fristående småhus upp till hela bostadskvarter.
För att vara säker på att få en bra genomarbetad och tydlig offert samt möjligheten att få det planerade arbetet utfört en viss tid på året, gäller det att vara ute i god tid.

Att vara ute i god tid med sin förfrågan ger oss god tid att planera och arbeta fram startdatum och upplägg av entreprenaden samt hur kunden vill att den skall genomföras.

Här kommer några råd hur Du skall förbereda en förfrågan om offert.
Förbered dig själv genom att gå runt och ”besiktiga” ett antal fönster så att Du får en uppfattning om vad som behövs göras, ofta är skrapning och ommålning en självklarhet men det finns många andra aspekter som man måste ta hänsyn till, här är ett par exempel:

  •     Funktion, går fönstren att öppna och stänga utan problem?
  •     Sitter färgen kvar överallt? Är färgen tjock och sprucken?
  •     Hur ser virket ut där det är trärent?
  •     Vilken kondition har fönsterkittet på bågarnas nederdel?
  •     Hur ser det ut mellan ytterbågen och innerbågen? (mellansidorna)
  •     Hur ser beslagen som håller ihop ytterbågen och innerbågen ut.
  •     Tätar tätningslisten ordentligt?
  •     Funderar ni på montera in energiglas eller bullerdämpade glas.


Detta är några av de punkter som är viktiga när man diskuterar om att genomföra en fönsterrenovering.

Vi på Tre Kronor hjälper självklart gärna till med att ta fram alla underlag som arbetsbeskrivningar, försynsprotokoll, avtal m.fl.

Att samarbeta med en behörig fönsterkonsult vid upphandling av större hantverkstjänster och entreprenader är en garanti för att kunden får just den kvalitet och säkerhet man kommit överens om, samt att entreprenören vet exakt vilka och hur behandlingarna skall utföras.

De flesta fastighetsägare och bostadsrättsföreningar brukar inneha ett medlemskap i någon intresseorganisation för fastighetsägare, och därigenom ha tillgång till hjälp med fönsterkonsult, det ser vi på Tre Kronor mycket positivt på.